NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal befogadó ünnepsége

Ünnepélyes keretek közt köszöntötték július 1-jén a huszonnégy ifjú pénzügyőr tisztet, köztük két főhadnagyot, akik mostantól a NAV bűnügyi, vámszakmai és rendészeti szakterületét erősítik.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) június 29-én, a Ludovika téren tisztté avatott volt hallgatóinak befogadó ünnepségére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal NAV Informatikai Intézetének Pro Portorio termében került sor.

Demeter Tamás püőr. vezérőrnagy, bűnügyi és rendészeti elnökhelyettes – aki Vágujhelyi Ferenc államtitkárt, a NAV elnökét is képviselte – a fiatal tisztekhez szólva azt mondta: „Volt lehetőségem megfigyelni, hogy az új generációk gondolkodása mennyiben tér el az elődeikétől, és egy modernebb látásmódból a különböző korosztályok miként tudnak szervezeti szinten versenyelőnyt kovácsolni, ha egymást meghallgatják, és mindenki kész hozzáadni a közöshöz a maga szakértelmét és emberi értékeit.” Hozzátette; ha valakit a tudományos pálya vonz, arról sem kell lemondania, hiszen a NAV intézményesített kereteket biztosít ennek támogatására, az elmúlt évben alapított Tudományos Tanácsa által.  Kovács Gábor r. vezérőrnagy, a Rendészettudományi Kar dékánja ugyancsak arra bátorította a fiatal tiszteket, hogy merjenek újszerű nézőpontból szemlélni egy-egy szakmai kérdést, ezzel is formálva a szervezetet, amely most befogadta őket. „Ne felejtsék el az intézménytől kapott útravalót, legyenek nyitottak, mert az oktatási intézmény védettségéből kikerülve a való életben eléjük gördülő akadályokkal kell majd megküzdeniük,” – mondta a dékán az ifjú pénzügyőr tiszteknek.

Bakai Kristóf Péter püőr. dandártábornok, a NAV vámszakmai és nemzetközi elnökhelyettese Kazinczy Ferenc szavait adta útravalóul: Jót s jól! Ebben áll a nagy titok. Ezt ha nem érted, / Szánts és vess; s hagyjad másnak az áldozatot.


Szöveg: Suba László, Deák József

Fotó: Láng-Miticzky András (NAV)