NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

„A tudás biztos befektetés a jövőbe”

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Rendészettudományi Karának (RTK) 337 levelezős munkarendű alapképzési, mesterképzési és szakirányú továbbképzési szakokon végzett hallgatója vehette át diplomáját július 2-án a Ludovika Arénában rendezett oklevélátadó ünnepségen.

„Köszönöm a Nemzeti Közszolgálati Egyetem iránti elköteleződésüket, ahhoz pedig külön gratulálok, hogy választott hivatásuk mellett végezték el a képzést” – emelte ki köszöntőjében Christián László r. dandártábornok, az NKE oktatási rektorhelyettese.

Azt tanácsolta a végzős hallgatóknak, hogy idézzék fel, milyen volt az, amikor elkezdték tanulmányaikat és milyen maradandó élményekkel gazdagodtak a megtett út során. Hozzátette, érdemes köszönetet mondani a családtagoknak is, akik segítették a hallgatókat az út megtételében. Christián László kifejtette, hogy a végzősök komoly muníciót kaptak az egyetemtől, amely az elmélyült, önreflexiós hivatástudatuk megszilárdításában segített.

Az NKE közösséget, tudást, problémamegoldó gondolkodásmódot, kapcsolatokat, barátságokat adott, amelyek felértékelődnek a következő években. „Valamennyi rendészeti hivatásra nagyobb figyelem irányul a közeljövőben és komoly lehetőségek nyílnak meg a hallgatók előtt, de az lesz igazán sikeres, aki a leggyorsabban és leghatékonyabban tud a változásokhoz alkalmazkodni” – emelte ki a rektorhelyettes, majd hozzátette: „A tudás biztos befektetés a jövőbe, most önökön a sor, hogy kiemelkedjenek és a haza szolgálatába állítsák ismereteiket.”

Kovács Gábor vezérőrnagy, az RTK dékánja záróbeszédében kiemelte: az egyetem vezetése büszke arra, hogy a végzősök az NKE-től vehették át diplomájukat. „Kemény és fáradságos munkával, néha a családtól távol teljesítették a feladatukat” – emelte ki a dékán. Szerinte azért ér sokat az NKE-n megszerzett képzés, mert komoly kihívásokat tartalmaz. Azt tanácsolta a végzős hallgatóknak, hogy továbbra is legyenek nyitottak a világra, ugyanakkor legyenek elkötelezettek a rend, a jog szolgálata mellett.

 

Szöveg: Harangozó Éva

Fotó: Szilágyi Dénes