NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

RAY RELAY Selmecbánya – Visegrád – 220 km-es futóversenyen arattak győzelmet a Szolgálati Agarak

Különleges terepváltóversenyen vett részt július 6-7. között a Szolgálati Agarak futócsapata, amelyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatói és munkatársai is erősítettek.

A versenyzők áthaladtak a Selmeci-hegységen, a Duna-Ipoly Nemzeti Parkon keresztül egészen Visegrádig. A pálya 18 szakaszból állt, ezek egyenként 8-16 km hosszúak voltak, így a közel 220 km mellett az 5100 méter szintemelkedéssel is meg kellett birkózniuk a versenyzőknek. A résztvevők elmondása alapján a versenyen a terep éppen annyira volt nehéz, hogy akkor fájt a legjobban, amikor egy kicsit már pihenésre lett volna szüksége a futóknak.

Hajnal Kornél r. alezredes, a Közbiztonsági Tanszék mesteroktatója elmondta, hogy a logisztikai támogatásért – amelyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem biztosított – nagyon hálásak. Külön kiemelte, hogy a futócsapatot Kovács Sándor r. ezredes kísérte, aki mindvégig biztosította a versenyzők váltóhelyre történő pontos megérkezését. Ezen segítségek nélkül a futás önmagában kevés lett volna, ezekből a mozaikokból állt össze, hogy végül a csapat 20 km előnnyel elsőnek ért a célba.

Gratulálunk a győzelemért, a kemény és kitartó felkészülésért, valamint a helytállásért!

 

Szöveg: Hajnal Kornél, Nagy-Tóth Nikolett Ágnes

Fotó: Pásztor Attila