NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Szép sikerek, arany- és ezüstérem az Európai Egyetemi Játékokon

2024. július 8-25. között Miskolc és Debrecen ad otthont az Európai Egyetemi Játékoknak (EUSA). A sporteseményen 17 sportágban több mint 4700 sportoló méri össze a tudását. Az Európai Bajnokságra 36 országból 414 egyetem delegációja érkezett.

Egyetemünk hallgatói a cselgáncs, kick box és karate szakágakban szerepeltek.

Gyertyás Róza judós női 57 kg-ban négy győzelmet követően a döntőben is magabiztosan uralta a küzdelmet, nyerte meg súlycsoportját, végül a dobogó legfelső fokára állhatott. Ezzel – a tavalyi ezüstérmet követően – idén aranyéremmel, Egyetemi Európa Bajnokként búcsúzott az Egyetemi Játékoktól. 

Szeleczki Lilla női 56 kg-ban szerepelt full-contact versenyszámban. Lilla döntő mérkőzést vívhatott, ahol szoros küzdelemben végül az ellenfelét hozták ki győztesnek, megosztva ezzel a sportszakemberek véleményét. Lilla így a tavalyi bronzérmet követően idén ezüstérmet szerzett. 

További versenyzőink mindent megtettek a tisztes helytállásért, érmes vagy pontszerző helyet azonban nem sikerült elérniük.

A csapatot Nagy Ádám Ferenc, egyetemi tanársegéd, csapatvezető kísérte végig. A helyszínen a judo verseny lebonyolítása Huszárné Soós Rita testnevelő tanár, nemzetközi bíró közreműködésével zajlott. Freyer Tamás, a Testnevelési és Küzdősportok Tanszék vezetője képviselte a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet a rendezvényen.

A küzdősportok versenyszámait jövőre Lengyelországban, míg az Egyetemi Európa Játékokat 2 év múlva Olaszországban, Salerno-ban rendezik.


Szöveg: Nagy Ádám Ferenc, Nagy-Tóth Nikolett Ágnes

Fotó: Nagy Ádám Ferenc