NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

A Gábor Áron Táborban szerveztek programokat az RTK oktatói

Idén is megrendezte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a Gábor Áron Tábort, ahol 15 fő bátonyterenyei középiskolás diák vehetett részt különböző színvonalas programokon.

A már kialakított gyakorlatnak megfelelően a Rendészettudományi Kar – Kovács Gábor r. vezérőrnagy, dékán támogatásával – idén is több program megszervezését és megvalósítását vállalta. Ennek keretében intézkedéstaktikai és fegyverbemutatón vehettek részt a diákok Retek Amadé r. őrnagy irányításával, majd a Határőr Kultúráért Alapítvány interaktív bemutatóján szerezhettek élményeket Vájlok László r. alezredes irányításával. 

A délelőtt zárásaként a szolgálati kutyák, valamint a rendvédelmi szervek és a polgárőrség irányába történő érzékenyítő foglalkozást szervezett Frigyer László r. alezredes, az NKE Ludovika SE Rendészeti Kutyás Szakosztály vezetője, az NKE Egyetemi Polgárőrség, a Budapesti Polgárőr Szövetség és az OPSZ Kutyás Szolgálati és Állatvédelmi Tagozat támogatásával.

A programot megtekintette Kovács Gábor r. vezérőrnagy is, aki – a kar időkapszulájának megmutatása közben – beszélgetett a diákokkal az egyetemen történő továbbtanulási lehetőségekről és a kínált programok minőségéről, amelynek kapcsán örömmel hallgatta meg a táborlakók kari programokkal kapcsolatos pozitív visszajelzéseit.

A szolgálati kutyás program szakmai megvalósításában többek között közreműködött Vidrányi Dorottya polgárőr kutyakiképző, az OPSZ Kutyás Szolgálati és Állatvédelmi Tagozat érzékenyítő szolgálati kutyás tevékenységért felelős országos vezetője, valamint Tonigold Nikoletta, a BPSZ állatvédelmi referense, továbbá Ikladi Endre, az NKE Egyetemi Polgárőrség szolgálatvezetője, a BPSZ szervezési alelnöke.


Szöveg: Frigyer László, Nagy-Tóth Nikolett Ágnes

Fotó: Frigyer László