NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

I. Országos Határvadász Járőrverseny

A Készenléti Rendőrség Határvadász Ezrede szervezte október 3-án az I. Országos Határvadász Járőrversenyt Kiskunhalason a Csetényi Élményparkban.

A 2022-ben megalakult szervezet már 13 századból áll, így elérkezett annak az ideje, hogy a határrendész, határőr hagyományokat ápolja/őrizze, de leginkább éltesse, és egy közösségépítő verseny keretében mérjék össze elméleti és gyakorlati tudásukat az Ezred tagjai.

A rendezvényre meghívást kapott a Határőr Kultúráért Alapítvány mellett az NKE RTK Határrendészeti Tanszéke is. Ezeket a szervezeteket Balla József r. ezredes, általános és fejlesztési dékánhelyettes, határrendészeti tanszékvezető, az alapítvány egyik kurátora képviselte. A  megmérettetésre jelentkezett csapatok a folyamatos eső ellenére is derekasan helytálltak, és ügyesen abszolválták mind a szellemi, mind a fizikai próbákat.

A Határőr Kultúráért Alapítvány és a Határrendészeti Tanszék különdíját és a serleget az elméleti feladatok legeredményesebb megoldója, a Határvadász Ezred Bács-Kiskun Vármegye I. Határvadász Század Kelebia csapata kapta.

Gratulálunk a győzteseknek!
 

Szöveg: Balla József, Deák József

Fotó: Vezda László