NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Rangos állatvédelmi elismerésben részesült karunk oktatója

Az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztos, Ovádi Péter, valamint Vetter Szilvia PhD., az Országgyűlés által külön törvénnyel létrehozott Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi elnöke adta át az Év állatvédőinek járó elismeréseket az Igazságügyi Minisztériumban.

A tavalyi évben alapított állatvédelmi szakmai díjat – idén már 14 kategóriában – ítélték oda olyan elkötelezett szakemberek, közéleti személyiségek – Telegdy-Kapás Boglárka olimpiai bronzérmes úszó, az állatvédelem rendszeres szószólója, valamint Puskás-Dallos Péter előadóművész, az állatok védelmének rendszeres támogatója – és civil állatvédők részére, akik kitartóan és elkötelezetten járulnak hozzá az állatvédelem fejlődéséhez. 

Az idei évben két új kategóriával bővítették a kitüntetések sorát: az „Év állatvédő polgárőre” és az „Év állatvédő rendőre” is elismerésre került. A szakmai bizottság döntése értelmében Frigyer László r. alezredes, az NKE Egyetemi Polgárőrség titkára, az OPSZ Kutyás Szolgálati és Állatvédelmi tagozatának általános elnökhelyettese vehette át az előbbi rangos kitűntetést a Minisztériumban, az állatvédelemmel kapcsolatos oktatási és szervezetfejlesztési tevékenységéért.

A neves kitüntetettek között még két kollégát meg kell említenünk az egyetemhez és a karhoz fűződő szakmai kötődésük okán. Morva László r. alezredest, a ROKK Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Főosztályának a vezetőjét, az OPSZ Kutyás Szolgálati és Állatvédelmi Tagozatának szakmai elnökhelyettesesét és Molnár Zoltán r. főtörzszászlóst, a Tagozat elnökét, ugyanis mindketten kiemelt szakmai támogatói és meghívott előadói a karon oktatott „A szolgálati kutya alkalmazása” szabadon választható tantárgynak, továbbá tiszteletbeli tagjai és támogatói az NKE Egyetemi Polgárőrségnek is.


Szöveg: Frigyer László, Nagy-Tóth Nikolett Ágnes

Fotó: Frigyer László