NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Üzbég vendégek az RTK-n

Szeptember 18-án az NKE Oktatási Központjának 510-es tárgyalójában egy üzbég küldöttséget fogadott karunk.

Az üzbég delegáció tagja volt Shokhruz Samadov, Üzbegisztán budapesti nagykövetségének Politikai, Kulturális és Humanitárius Ügyek Osztálya vezetője, Bakhodir Berdialiev, az üzbég Kriminológiai Kutatóintézet főigazgatója. A kar részéről a fogadóbizottság tagja volt Kovács Gábor r. vezérőrnagy, dékán, Csaba Zágon nemzetközi osztályvezető, Barabás Tünde, a Kriminológiai Tanszék vezetője, illetve a tanszék két munkatársa, Berei Róbert r. alezredes és Sivadó Máté r. őrnagy.

Az üzbég Kriminológiai Kutatóintézet főigazgatója arról tájékoztatta a magyar feleket, hogy a közelmúltban alapították meg intézetüket, a jövőbeli kutatásokhoz pedig nemzetközi partnereket keresnek. A megbeszélés további részében a külföldi partnerek kérésére a Kriminológiai Tanszék munkatársai beszámoltak a kutatásaikról, amelyeket figyelemreméltónak találtak, és kezdeményezték közös kutatások elindítását. 

Kovács Gábor dékán javasolta, hogy az együttműködés következő lépése egy online megbeszélés legyen – amelynek szervezése folyamatban van –, az üzbég főigazgató pedig meghívta őt Taskentbe egy konferenciára. 

Az RTK előtt az üzbég küldöttség az Országos Kriminológiai Intézetbe is ellátogatott.


Szöveg: Sivadó Máté, Deák József

Fotó: Bodó Pál