NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Police Café oktatóinkkal a közlekedésbiztonságról Dunaújvárosban

Az érdekelt felek közvetlen párbeszédére alapuló Police Café legutóbbi eseménye október 10-én, ezúttal a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai szervezésében, a Városházán zajlott.

A találkozó célja, mint mindig, hogy közelebb hozza a lakosságot a rendőrséghez, így közvetlenül cserélhessenek eszmét a közlekedésbiztonságot érintő kérdésekről, elősegítve a biztonságos és együttműködő közösségek további erősödését.

A találkozót Szabó Vendel r. ezredes, a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg, aki kiemelte, a rendőrség életében a rendezvény legjelentősebb hozadéka, hogy a megújuló közlekedés és a változó szabályok mellett a rendőrök közvetlenül megismerhetik a helyi közösség elvárásait, véleményét, amelynek segítségével a jövőben még jobban együtt munkálkodhatnak a biztonságos közlekedésért.

A találkozó moderátora Molnár Katalin, a Rendészettudományi Kar egyetemi docense volt. A résztvevők Major Róbert r. ezredes, tanszékvezető témavezetésével a passzív biztonsági eszközök használatára ösztönző hatósági lehetőségeket beszélték át, míg Budavári Árpád r. ezredes közreműködésével az eltiltás hatálya alatti vezetés kriminalizálása, a rendbeliség jelentősége a büntetőeljárásban került terítékre. Felföldi Péter tanársegéd az elektromobilitási eszközök közúti közlekedésben történő megjelenésével kapcsolatban informálta a jelenlévőket, míg Hambalkó János a vezetéstámogató rendszerekről és a közúti közlekedésben megjelenő önvezető járművek témakörét érintően várta beszélgető partnereit.

Ezúttal mintegy huszonöt résztvevővel, négy rendőrkávéházi asztal mellett folyt a közlekedésbiztonságról szervezett kötetlen, őszinte párbeszéd a Police Café megszokott stílusában, a részvevők közt immár nemrégiben végzett levelező hallgatóinkkal.

Az eseményről további információk az alábbi linken találhatók:
https://policecafe.hu/kozlekedesbiztonsagi-police-cafe-dunaujvarosban/
https://www.police.hu/index.php/hu/hirek-es-informaciok/baleset-megelozes/aktualis/police-cafe-dunaujvarosban


Szöveg:
https://www.police.hu/index.php/hu/hirek-es-informaciok/baleset-megelozes/aktualis/police-cafe-dunaujvarosban, Deák József

Fotó: Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság


Címkék: Police Café 2024