NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Szellemi tulajdon jogi védelméről a Vám-és Pénzügyőri Diákkör szervezésében

A Vám- és Pénzügyőri Diákkör október 14-én diákköri ülést tartott, melynek keretében érdekfeszítő előadást hallhattak „A szellemi tulajdon védelme az IPTV-s ügyek kapcsán” címmel. 

Molnár Zsolt pénzügyőr őrnagy, a NAV Bűnügyi Főigazgatóságának munkatársa előadása során betekintést engedett a szellemi tulajdonjogi jogsértések egyik speciális esetének, az IPTV-s tartalmakkal kapcsolatos visszaélések legfontosabb ismérveibe. A hallgatóság megismerhette a bűncselekménnyel kapcsolatos büntetőjogi alapvetéseket, ügytípusokat, a Streaming és On-demand hozzáférési formák jellemzőit és a büntethetőség szempontjából fontos körülményeket. Szó esett az IPTV tartalmak illegális elérésének veszélyeiről, illetve a leggyakrabban felmerülő kérdésekről, például a másolási tevékenység büntethetőségi feltételeiről is. Az interaktív előadás keretében a hallgatóság által feltett kérdésekre adott válaszok által is rendkívül érdekes és hasznos információkkal gazdagodtak a résztvevők. 

A diákkör tagjai ismét egy olyan érdekfeszítő eseményen vehettek részt, amelyből motivációt szerezhettek TDK dolgozat írására, de az érdeklődő hallgatók szakmai tudásukat is gazdagíthatták az elhangzottakkal.


Szöveg: Zsámbokiné Ficskovszky Ágnes, Deák József

Fotó: Zsámbokiné Ficskovszky Ágnes