Dékáni köszöntő

Kedves Olvasó!

Prof. Dr. Ruzsonyi Péter bv. dandártábornok

Szeretettel köszöntöm Önt honlapunkon a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar munkatársai és hallgatói nevében!

A Rendészettudományi Kar a jogelőd Rendőrtiszti Főiskolához hasonlóan a hazai felsőoktatásban továbbra is egyedüliként folytat rendészeti képzést. A Kar a rendészeti ágazat szervei, így különösen a Rendőrség, a Büntetés-végrehajtási Szervezet, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, továbbá a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok és a magánbiztonsági, illetve az önkormányzati szféra számára képez tiszti, közalkalmazotti, köztisztviselői és kormánytisztviselői munkakörök betöltésére hivatott, felsőfokú szakképzettségű rendészeti szakembereket. Hallgatóink iránt nagy a kereslet, a jogelőd főiskola diplomás pályakövetési rendszere (DPR) szerint a végzettek 98%-a el tudott helyezkedni.

A 2019. július 01-jén bekövetkezett szervezeti átalakítások következtében az eddig Karközi Intézetként működött Katasztrófavédelmi Intézet, valamint a Nemzetbiztonsági Intézet Polgári Nemzetbiztonsági Tanszék és a Terrorelhárítási Tanszék is a Kar szervezetébe integrálódott.

A Rendészettudományi Kar a hazai és a nemzetközi felsőoktatás elismert műhelyévé vált, és népszerű a felvételizők körében is. A nagy érdeklődés annak is köszönhető, hogy oktató- és nevelőmunkánknak mindig is az volt a célja, hogy hallgatóinkat az általuk választott pályára magas szinten és sokoldalúan készítsük fel. A képzés speciális jellegéből adódóan arra törekszünk, hogy erősítsük a hivatástudatot és a szakértelmet, mert megbízható, magas színvonalú tudást kívánunk átadni, és felvértezni hallgatóinkat az elvárt magatartásformákkal, személyiségjegyekkel, mivel hitvallásunk szerint csak elhivatott és felkészült hallgatók tudnak tisztként helyt állni a rendészeti szerveknél.

A Kar hallgatói nappali munkarendben négy, levelező munkarendben három éves alapképzési, valamint levelező munkarendben két éves mesterképzési szakokon folytatják tanulmányaikat, és rendelkezünk három féléves szakirányú továbbképzésekkel is. Intézményünk céljai közé tartozik, hogy hozzájáruljon a közszolgálati szakemberek képzéséhez és továbbképzéséhez az egységes egyetemi oktatás keretében. 2016-ban létrejött a Rendészettudományi Doktori Iskola, amely lehetővé teszi, hogy a rendészeti felsőoktatási területen a képzés teljes spektrumát kínáljuk az érdeklődőknek.

Tisztelt Érdeklődő!

Bízom benne, hogy honlapunk megtekintése után elegendő információval fog rendelkezni intézményünkről. Amennyiben kérdése merülne fel, szívesen állunk rendelkezésére személyesen, vagy a honlapon feltüntetett elérhetőségeken.

Dr. Ruzsonyi Péter bv. dandártábornok
dékán