NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Polgári nemzetbiztonsági szak

Tisztelt Jelentkező!

Polgári nemzetbiztonsági alapképzési szakra csak a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok vagy a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, továbbá a titkos információgyűjtés folytatására, illetve leplezett eszközök alkalmazására törvényben feljogosított szervek állományába tartozó olyan személy jelentkezhet, akit a beiskolázási jogkörrel rendelkező elöljáró vagy vezető az előmeneteli tervek alapján támogat, továbbá aki érvényes és kockázatmentes biztonsági szakvéleménnyel rendelkezik.

Az Egyetem a polgári nemzetbiztonsági alapképzésre jelentkezővel az alkalmassági vizsgálat részeként pályaalkalmassági orientációs beszélgetést folytat le.

Ennek részleteiről a szakra jelentkezőket a Felvételi Bizottság kiértesíti. Amennyiben Ön a szakra jelentkezett, és 2024. május 15-ig nem kapott az eljárásról tájékoztatót, kérjük, jelezze a pnbtsz@uni-nke.hu címen, vagy elektronikus formában az RTK Tanulmányi Osztályának.

Polgári nemzetbiztonsági szak

Jelentkezési feltételek

Szak megnevezése

Nappali munkarend
jelentkezési feltételek

Levelező munkarend
jelentkezési feltételek

Polgári nemzetbiztonsági

(6 féléves)

nem indul

  • a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok vagy a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, továbbá a titkos információgyűjtés folytatására, illetve leplezett eszközök alkalmazására törvényben feljogosított szervezetek állományába tartozó jelentkezhet
  • érvényes és kockázatmentes biztonsági szakvélemény
  • elöljáró vagy vezető támogató nyilatkozata
  • emelt szintű érettségi a felvételi tárgyak valamelyikéből
  • pályaalkalmassági orientációs beszélgetésen szerzett alkalmas minősítés

Jogállás: kettős jogállású

 

Csatolandó dokumentumok

Szak megnevezése

Nappali munkarend
csatolandó dokumentumok

Levelező munkarend
csatolandó dokumentumok

Polgári nemzetbiztonsági

(6 féléves)

nem indul

  • a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok vagy a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, továbbá a titkos információgyűjtés folytatására, illetve leplezett eszközök alkalmazására törvényben feljogosított szervezetek jogviszony igazolása
  • érvényes és kockázatmentes biztonsági szakvélemény (nem kell a felvi.hu oldalra felcsatolni, a jelentkezőnek a pályaorientációs beszélgetésre kell magával hoznia)
  • elöljáró vagy vezető támogató nyilatkozata
  • emelt szintű érettségit tartalmazó bizonyítvány vagy tanúsítvány

 

dr. Verhóczki János r. ezredes
tanulmányi osztályvezető