Tűzijáték a pályán és azon kívül

A napokban, pirotechnikai eszközök sportrendezvényeken témában rendezett online kerekasztal beszélgetést a karunk Közbiztonsági Tanszékén működő Közbiztonsági TDK, valamint a Magyar Rendészettudományi Társaság Közbiztonsági Tagozata. A „Tűzijáték a pályán és azon kívül – avagy a pirotechnikai eszközök használata a sportrendezvényekkel összefüggésben” című on-line tanácskozás a sporteseményeken, kiváltképp a labdarúgó mérkőzéseken előforduló pirotechnikai eszközök használatának szabályozására, működésének tulajdonságaira, és az alkalmazásuk kapcsán kialakított rendőrségi gyakorlatra összpontosult.. A kerekasztal beszélgetésen Hajnal Kornél r. alezredes, a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóság Szolgálatszervező és Csapatszolgálati Főosztály Csapatszolgálati Osztály vezető-helyettese tartott rendkívül gyakorlatias gondolatébresztő előadást. Ezt követően résztvevői kérdések és hozzászólások érkeztek, amelyeknek köszönhetően érdekfeszítő szakmai diskurzus alakult ki.

A Közbiztonsági Tanszék részéről a rendezvény megszervezésében Major Róbert r. ezredes, tanszékvezető, az MRTT Közbiztonsági Tagozatának elnöke, Papp Dávid r. őrnagy, a Közbiztonsági TDK elnöke, valamint Gál Erika r. őrnagy, a Közbiztonsági Tanszék tanársegédje vett részt.  Major Róbert r. ezredes köszöntve a résztvevőket, megnyitójában hangsúlyozta; rendkívül fontosnak tartja, hogy az egyetem hallgatói, oktatói, valamint az egyetemen kívüli gyakorló szakemberek és a rendészettudomány jeles képviselői aktuális problémakörökben cserélhessék ki gondolataikat, tapasztalataikat. Tegyék ezt egyrészt a konkrét gyakorlatot górcső alá véve, illetve attól elrugaszkodva elméleti, tudományos szempontból is megközelítve a vizsgált tevékenységet. A jelenlegi helyzetben különösen lényeges, hogy a technológiai fejlettség adta lehetőségek kihasználásával bővítsük a szakmai és tudományos eszmecserék eszköztárát.

Papp Dávid r. őrnagy, mint a rendezvény moderátora, ismét nagy örömmel konstatálta milyen sikeresek az elmúlt időszak online rendezvényei, a kerekasztal beszélgetésen ugyanis több mint 40 érdeklődő vett részt.

Szöveg: Papp Dávid, Deák József

Illusztráció Papp Dávid