NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

A pandémia hatása a rendvédelmi szervek tevékenységére

Nemrégiben online kerekasztalbeszélgetést szervezett a Magyar Rendészettudományi Társaság Hallgatói Tagozata (HT) ”A pandémia hatása a rendvédelmi szervek tevékenységére” címmel. Az esemény fő védnöke és egyben elöljárója Kovács Gábor r. dandártábornok a Magyar Rendészettudományi Társaság főtitkára volt. Nyitóbeszédében köszöntve a meghívott előadókat, a résztvevőket, a szervezőket, kiemelte, hogy a workshop témája, a jelenlegi veszélyhelyzet miatt sajnos még mindig nagyon aktuális és fontos.

A rendezvényen Kovács István r. őrnagy az MRTT HT elnöke, az NKE RTK Doktori Iskola tudományos titkára előadásában betekintést nyújtott a doktori képzés – a pandémia helyzet miatti  – érintettségébe. Tirts Tibor r. alezredes az MRTT HT titkára a vírushelyzetnek az egyetemi oktatásra gyakorolt hatásáról és a hivatásos rendőr oktatók ORFK-n megvalósított helytállásáról tájékoztatta az érdeklődőket. Adamik Tibor r. ezredes a Terrorelhárítási Központ Személyvédelmi Igazgatóság vezetője a TEK pandémiás érintettségéről és ez alatt az egyes feladataik végrehajtásáról tartott előadást. Horváth Attila bv. ezredes BVOP Biztonsági Szolgálat vezetője a Büntetés-végrehajtási Szervezetet járványügyi feladatairól és a személyi állomány veszélyhelyzetbeni helytállásáról tájékoztatta a részvevőket. Kutasi Ferenc r. alezredes a Pest Megye Rendőr-főkapitányság  Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi osztályvezetője a szervezetüknek és a bűnügyi tevékenyégnek a pandémai miatti speciális feladatairól beszélt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda veszélyhelyzeti tevékenységéről Daróczi István r. alezredes az NNI Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Kiemelt Ügyek Osztálya Környezeti Bűnözés Elleni Alosztály vezetője számolt be a részvevőknek.

Az esemény levezető elnöke Frigyer László r. őrnagy az MRTT HT elnökhelyettese volt, aki zárásként megköszönte az előadásokat és a hallgatók, sok kérdéssel kifejezett aktív részvételét.

Szöveg: Frigyer László, Deák József

Illusztráció: szeretunkutazni.hu