NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Senior Szakmai Műhely a Szent György Szakkollégiumban

Online tanévzáró közgyűlést tartott az NKE RTK Szent György Szakkollégiuma Frigyer László r. őrnagy, igazgató vezetésével. Egyidejűleg, végzett hallgatóiból egy új szervezeti elemet alakítottak. A szakkollégium régi vágya, hogy hosszabb távon fenntartsa kapcsolatait, végzett hallgatóival. E gondolat valósult meg a Senior Szakmai Műhely létrehozásával. Célja, hogy a végzett hallgatók továbbra is kötődjenek a szakkollégiumhoz, a karhoz és az egyetemhez. Ezzel is motiválva őket tanulmányaik folytatására, további tanulási terveikben előtérbe helyezve karunk mesterképzéseit és Doktori Iskoláját.

Az új szakmai műhely vezetésére Dobó Judit tisztjelölt kisasszonyt, a szakkollégium exigazgatója kérte fel. Az új műhelyvezetőt a tagság egyhangú döntéssel meg is szavazta, aki megbízása szerint tisztté avatását követően hozzá is lát a műhely tevékenységének megszervezéséhez, folyamatosan biztosítva, hogy a végzett hallgatók részt vállalhassanak a szakkollégium életében és rendezvényeiben, átadva saját, immár gyakorlati tapasztalataikat a szakkollégium hallgatóinak.

A taggyűlés háralévő részében – egy jó hangulatú online csevegés keretében – minden hallgató beszámolt a tanévvel és a vizsgákkal kapcsolatos tapasztalatairól és a nyári, valamint a további terveiről.

Szöveg: Frigyer László, Deák József

Kép: Frigyer László