Sorozatban harmadszorra is bajnok lett a rendészeti futócsapat

Megvédte bajnoki címét a „Szolgálati Agarak” férfi futócsapata a 130 km-es Ultra Tisza-tó (UTT) versenyen, amelyen idén immár a női csapatkategória kupáját is hazahozhatták a rendőrök.

A közösségi futás nemcsak a világot, de az emberi jellemet is jobbá teszi. Egyre több kollégánk is választja hazánkban ezt a mozgásformát, egymást motiválva, közben együtt kitartásra és küzdelemre tanítva bennünket. Arra törekszünk, hogy tanáraink és hallgatóink egyaránt példát mutathassanak ebben is. A rendőri hivatásuk mellett a sport legyen szerves része életüknek, mert hiszünk a kitartó csapatmunka eredményében! – Köszönte meg tanszéki munkatársának, Hajnal Kornél r. alezredes csapatkapitánynak a sikeres szereplést Major Róbert r. ezredes, a Közbiztonsági Tanszék vezetője.

A „Szolgálati Agarak” futócsapat, 2016-os megalakulását követően nem alkalmi baráti kezdeményezés maradt, hanem mára velük Magyarországon, sőt a határon túl is számolni kell. Tagjai az egész ország különféle rendészeti szervezeti egységeiben szolgálnak (Készenléti Rendőrség, TEK, ORFK, BRFK, Katasztrófavédelem, megyei rendőr-főkapitányságok). A közös sportolás élménye mellett mindenki egyénileg, de mégis szervezetten készül a versenyekre. Így eleddig sikerült minden hazai és nemzetközi versenyt megnyerniük, ahol csak indultak.

Az idei Ultra Tisza-tó versenyen például harmadszorra álltak fel újra a dobogó legfelső fokára, ismét megvédve bajnoki címüket. Ez önmagában is nagy teljesítmény, de a nyári hőségben 3.29 percenkénti ezerméteres átlaggal lefutni a távot már-már emberfeletti teljesítmény. Tavaly az UltraBalaton futóversenyen a tervezett 3.40-es ezres határt is túlszárnyalva 3.35-ös ezrekkel futották körbe a magyar tengert... Idén pedig, a tiszai versenyen az ezres átlag alapján mindenki legyőzte önmagát is.

Példájukra, tavaly megalakították a női rendészeti futócsapatot is, „Agár Lányok” néven. Hiszen a lányok eddigi egyéni dobogós eredményei épp úgy csodaszép teljesítményt mutattak, mint a fiúkéi. Nem sokáig várattak magukra a lányok! Az Ultra Tisza-tó versenyen rögtön be is bizonyították a fiúcsapatnak, hogy ők ugyanúgy képesek hazahozni a női kupát; felállva a dobogó legfelső fokára!

Szöveg: Hajnal Kornél, Deák József

Fotó: Hajnal Kornél