Szép sikerek az Országos Szakmai Csapatversenyen

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusa adott otthont a Fegyveres Biztonsági Őrségek (FBŐ) XI. Országos Szakmai Csapatversenyének, amelyen az NKE Sportegyesület Tonfa Szakosztály és a Rendészettudományi Kar Magánbiztonsági Tanszéke is képviseltette magát.

„A Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék kiváló együttműködést ápol az FBŐ Országos Szakmai Egyesületével és tagjaival, hiszen a tanszék biztonsági szakirányán különösen fontos szerepet tölt be az FBŐ témakör oktatása”- hangsúlyozta Lippai Zsolt r. alezredes, a tanszék mesteroktatója.

A rendezvényt Kovács Gábor r. dandártábornok, egyetemi tanár, a Rendészettudományi Kar dékánja nyitotta meg, ezt követően kezdetét vette az egyfordulós komplex csapatverseny, amelyen az elméleti teszt megoldását követően kétféle lőgyakorlat, gépkarabély szét- és összeszerelése, valamint a rendészeti akadálypálya leküzdése volt a teljesítendő feladat. A megmérettetésen több mint száz versenyző indult huszonhárom csapatban.

Az egyetemi versenyzők kategóriában a dobogó legfelső fokára az NKE SE Tonfa Szakosztály csapata állhatott, második helyezést értek el az Óbudai Egyetem és a Rendészettudományi Kar biztonsági szakirányos hallgatói: Major Marcell, Suták Máté, Dudás-Kass Csenge, Gerencsér Gergő, Szakmáry Réka. Harmadik lett az RTK biztonsági szakirányos hallgatókból álló csapata: Keczán Luca, Varga Kornél Viktor, Gulyás Róbert, Horváth Máté Manuel, Ivanics Kristóf.

A hallgatók felkészítését a Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék oktatói, az NKE SE Tonfa Szakosztály, valamint a Rendészeti Kiképzési és Nevelési Intézet Intézkedéstaktikai és Informatikai Csoport munkatársai segítették. 

Szöveg: Nagy-Tóth Nikolett Ágnes r. alezredes

Fotó: Lippai Zsolt r. alezredes