Kolozsvári konferencia Finkey Ferenc jogtudós emlékezetére

A nagyhatású jogtudós születésének 150. évfordulója alkalmából, szerteágazó,  büntető jogtudományhoz kapcsolódó  munkásságának méltatására szervezett nemzetközi tanácskozáson karunk több vezető munkatársa is részt vett, előadott.

Az elmúlt évben emlékezett meg a magyarajkú jogászközösség  Finkey Ferenc  nagyhatású jogtudós születésének 150. évfordulójáról. A kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Jogtudományi Intézete ebből az alkalomból konferenciát szervezett, amelyre Karunk oktatói is meghívást kaptak. A 2021. október 1-jén megrendezett konferencián összesen tizenegy előadás hangzott el, amelyek a Finkey Ferenc szerteágazó,  büntető jogtudományhoz kapcsolódó  munkásságát méltatták. Karunkat Ruzsonyi Péter prodékán, Fantoly Zsanett Büntető-eljárásjogi tanszékvezető, Hautzinger Zoltán oktatási dékánhelyettes és Pallo József tudományos dékánhelyettes képviselte. Oktatóink  előadásai komoly érdeklődést váltottak ki a jelenlévő, döntően nem a rendészettudomány területéről érkező előadók, és hallgatóság körében. Az elhangzott előadások tematikájához kapcsolódó tanulmányok korábban megjelentek az Erdélyi Jogélet című szaklapban.  https://www.jogelet.ro/index.php/eje/article/view/116

A tudományos program mellett Karunk képviselői könyveket adományoztak a Sapientia Egyetem könyvtárának, tovább mélyítve a már meglévő kiváló kapcsolatokat.

Szöveg: Pallo József, Deák József

Fotó: Sapientia