Közlekedésrendészeti hallgatóink parancsnoki-vezetői gyakorlaton Szolnokon

A közlekedésrendészeti rendőr és a közrendvédelmi rendőr szakirányok, nappali munkarend III. évfolyamos hallgatói közlekedésrendészeti szakmai napon vettek részt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán. A gyakorlati foglakozásra a hallgatókat Mészáros Gábor c. r. alezredes, a Közbiztonsági Tanszék oktatója kísérte el. Itt a rendőri parancsnoki munka mindennapjaiból kaphattak ízelítőt, egyúttal a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság pályaorientációs jellegű szakmai találkozón fogadta a látogatókat. A vendégek Kosztyó Gábor r. alezredes, megyei közlekedésrendészeti osztályvezetőtől tájékoztatást kaptak az elmúlt 10 év baleseti helyzetéről, a változások dinamikájáról és balesetmegelőzési törekvéseiről. Részletes bemutató hangzott el a megye közlekedésrendészeti feladatai közül az ittasság ellenőrzéssel kapcsolatos rendőri tevékenység gyakorlati feladatairól, az elért eredményekről. Előadása végén reményét fejezte ki, hogy több leendő kolléga Jász-Nagykun-Szolnok Megyét fogja választani első tiszti kinevezése helyéül.    

A továbbiakban az osztály kiemelt főelőadója, Dávid Mónika r. őrnagy, a megye Balesetmegelőzési Bizottsága nevében a Reptárban, a Szolnoki Repülőmúzeumban látta vendégül a hallgatókat, ahol tárlatvezetés során a magyar repüléstörténet egyes fejezeteivel, technikai eszközeivel ismerkedhettek meg. Ezt követően a leendő rendőrtiszteket a Szolnoki Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság is várta, ahol a röviden bemutatták a kapitányság illetékességi területét, ismertették vízirendészeti feladatait. A hallgatók a gyakorlati foglakozás keretében nem csak megtekinthették, hanem ki is próbálhatták a hajós járműparkot, közvetlen közelről megismerkedve a vízirendészeti feladatokkal.

Major Róbert r. ezredes a Közbiztonsági Tanszék vezetője, és Mészáros Gábor c. r. alezredes a tanszék oktatója egyaránt azt hangoztatták, hogy az ilyen jellegű látogatások nagymértékben segítik hallgatóink szakirányú felkészítését.

Szöveg: Mészáros Gábor, Deák József

Fotó: Mészáros Gábor, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei RFK