Jubileumi tanácsadó ülés

Karunk Határrendészeti Tanszéke 2021. november 17-én rendezte a Tanszék Tanácsadó Testületének immár X., jubileumi ülését. A testület tagjai a külső határos megyék határrendészeti tevékenységét tervező, szervező, irányító területi és helyi rendőri vezetők, valamit a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ delegált vezetője. A rendezvényen részt vett a két Rendvédelmi Technikum delegált képviselője is. A tanácskozást. Kovács Gábor r. dandártábornok, a Rendészettudományi Kar dékánja nyitotta meg.

Balla József r. ezredes a tanszékvezetője tájékoztatta a résztvevőket a tanszék munkájáról. Ismertette a tisztjelöltek nyári végrehajtó szerveknél töltött csapatgyakorlatának és a Covid védekezésben végzett feladataik tapasztalatait.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével a Belügyminisztérium Támogatás-Koordinációs Főosztály vezetője, Tóth Judit is, aki ismertette a BM által koordinált a határellenőrzés hatékonyságát támogató EU-s és hazai támogatások részleteit. 

Vájlok László r. alezredes a tanszék munkatársa bemutatta az tanszék oktatói által a rendőrség végrehajtó állománya részére tartott minősített képzések tapasztalatait, az új képzési programokat.

Balla József r. ezredes ismertette a Tanszék a Biztonsági Technológiák Nemzeti Laboratóriuma égisze alatt tervezett határrendészeti technikai fejlesztések részleteit.

Az ebédet követően az ülésen résztvevő rendőri vezetőknek lehetősége volt a határrendészeti képzés fejlesztésével kapcsolatos javaslataik, észrevételeik megtételére.

Szöveg: Németh Gábor, Deák József

Foto: Határrendészeti Tanszék