NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR
 

TDK - Tájékoztatás és Program

Tájékoztató

 a Rendészettudományi Kar 2021. évi őszi Tudományos Diákkör Konferenciájának hibrid megrendezésével kapcsolatos tudnivalókról

 

Kedves Versenyzők, Tisztelt Konzulensek, Tisztelt Érdeklődők!

A Rendészettudományi Kar vezetése a COVID-19 vírus okozta járványügyi helyzetre való tekintettel azt a döntést hozta, hogy a 2021. évi őszi Tudományos Diákköri Konferencia hibrid formában kerül megrendezésre.

A 3/2021. számú dékáni utasítás 6.§ (6) bekezdése alapján „A TDK konferencia napja az összevonási hetes levelező munkarendű képzések kivételével kari oktatásmentes nap.” E norma alapján azonban a nappali munkarendű hallgatók feladata és kötelessége a konferencia napján, a TDK-n való részvétel és annak figyelemmel kísérése. A rendezvény látogatása hagyományos és online, a MS Teams alkalmazás segítségével mindenki számára biztosított.

A konferencia résztvevői (pályázók és a zsűri tagjai) alapvetően jelenléti formában, a járványügyi intézkedések maradéktalan betartása mellett (kötelező szájmaszk és 1,5-2 méteres távolság betartás) vesznek részt a rendezvényen. A rendezvény látogatása védettségi igazolványhoz kötött, így kérjük a pályázókat, hogy aki nem rendelkezik az igazolvánnyal, jelezze részünkre az rtk.tdt@uni-nke.hu e-mail címre. Ilyen esetben a hallgató online formában tud majd bekapcsolódni a konferenciába és prezentálni előadását. A járványhelyzet miatt a tagozati termek látogatása is egy meghatározott létszámban (10 néző/terem) lehetséges, így kérjük, az érdeklődőket, hogy, ha nem férnek be a terembe, akkor online az MS Teams alkalmazáson keresztül csatlakozzanak be a konferenciába. A konferencia a nappali tagozatos hallgatóknak pontszerző esemény.

A konferenciával kapcsolatos részletes program a Ludevent felületén elérhető, kérjük, hogy a pontszerzéshez regisztrálják magukat a felületen. A konferencián való részvételért abban az esetben tudjuk a pontot jóváírni, ha egy tagozati ülésen az elejétől a végig részt vesznek!

A fentiek alapján kérjük továbbá, hogy az alább részletezett szabályok maradéktalan megtartásával járuljanak hozzá a TDK konferencia sikeres megvalósításához.

      1. A Megnyitó ünnepség elérhetősége

Létrehoztuk a 2021. évi őszi Tudományos Diákköri Konferencia ünnepélyes megnyitó MS Teams elérhetőségét, melyet az alábbi linken lehet elérni. Az online megnyitón kizárólag azok a hallgatók, érdeklődők vegyenek csak részt, akik a konferencián nem indulnak. Kérjük a pályázókat, hogy a rendezvényen személyesen vegyenek részt. A pályázókat kérjük, hogy a megnyitó napján 8.15 óráig érkezzenek meg az Ludovika Campus Oktatási Központ Magyary Zoltán előadóterembe és a megnyitón személyesen vegyenek részt.

NKR – RTK – TDK Megnyitó link

A konferenciához online csatlakozókat kérjük, hogy 2021. december 1-én 8 óra 30 perckor kezdődő ünnepélyes megnyitót megelőzően időben (legkésőbb 08.25 óráig) lépjenek be az egyetemi MS Teams alkalmazásukba a saját egyetemi MS Teams fiókjukon keresztül. A fenti linken keresztül tudnak majd csatlakozni az eseményhez.

Az egyes tagozatok üléseinek elérhetősége

A megnyitót követően a résztvevők a Ludeventen található tagozati beosztás szerint elfoglalják helyüket és 9.00 órakor megkezdődnek a tagozati ülések. Kérjük, hogy a tagozati ülések zavartalan lebonyolítása céljából előadásaikat hozzák magukkal és a tagozati ülés megkezdése előtt a szakmai titkárok segítségével másolják rá a teremben található számítógépre. A tagozati beosztás ide kattintva is elérhető!

Az online résztvevőket kérjük, hogy lépjenek ki a megnyitót közvetítő csoportból (az MS Teams-ből ne!), majd 08.45 és 08.55 óra közötti időpontban lépjenek be abba a csoportba (tagozatba), amelyet meg kívánnak tekinteni (ahová a LUDEVENT felületen korábban bejelentkeztek), hogy mindenkit be tudjunk léptetni a csoportba.

Az egyes tagozatokba az alábbi linkeken keresztül lehet majd csatlakozni:

Alkalmazott Tűzoltási és Műszaki Mentési Tagozat – Oktatási épület O-314.

Kattintson ide az értekezlethez való csatlakozáshoz

Büntetőjogi-, Büntetőeljárás jogi és Szabálysértési jogi Tagozat–Oktatási épület O-204.

Kattintson ide az értekezlethez való csatlakozáshoz

Integrált Rendészeti Tagozat – Oktatási épület O-205.

Kattintson ide az értekezlethez való csatlakozáshoz

Katasztrófavédelmi Tagozat – Oktatási épület O-315.

Kattintson ide az értekezlethez való csatlakozáshoz

Közlekedésrendészeti Tagozat – Oktatási épület O-211.

Kattintson ide az értekezlethez való csatlakozáshoz

Kriminológiai és Kriminalisztikai Tagozat – Oktatási épület O-313.

Kattintson ide az értekezlethez való csatlakozáshoz

Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tagozat – Oktatási épület O-110.

Kattintson ide az értekezlethez való csatlakozáshoz

Tűzvédelmi és Mentésirányítási Tagozat – Oktatási épület O-316.

Kattintson ide az értekezlethez való csatlakozáshoz

Vám-, Migrációs és Határrendészeti Tagozat – Oktatási épület O-208.

Kattintson ide az értekezlethez való csatlakozáshoz

Természetesen lehetőség van több tagozatban előadásokat megtekinteni, melyhez minden esetben ki kell lépni az egyik csoportból, majd értelemszerűen az újabb link segítségével be lehet lépni a megtekinteni kívánt tagozat csoportjába.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a konferencia megkezdését követően az új bejelentkezőket csak az egyes előadások közötti váltások idejében tudjuk beléptetni, annak érdekében, hogy ne zavarjuk meg az előadót az előadásában.

     2. Versenyzők, konzulensek

Kedves Versenyzők, Tisztelt Konzulensek!

Akik jelenléti formában vesznek részt az eseményen (a konferencián induló hallgatók és a konzulenseik), a megnyitó helyszínén a Magyary Zoltán teremben (500 fős), legkésőbb 08.20 óráig foglalják el a helyüket. A megnyitót követően a versenyző hallgatók és a konzulenseik 08.50 órára foglalják el a helyüket a tagozatuk szerint kiosztott teremben.

Kérjük, legyenek pontosak, hogy időben meg tudjuk kezdeni a tagozatok üléseit.

Igyekszünk az időpontokat pontosan tartani, de kérem, legyenek figyelemmel arra, hogy az időpontok tájékoztató jellegűek.

Minden érdeklődő konzulenst is a konferencia teljes idején sok szeretettel várunk. Azok a konzulensek, akik online szeretnék követni a konferenciát, kérjük az érdeklődő hallgatókhoz hasonlóan lépjenek be az MS Teams alkalmazásba, majd a kapott linken be tudnak jelentkezni a tagozatba.

Kérjük, hogy csatlakozáskor a webkamerát és a mikrofont az MS Teams-en belül kapcsolják ki, csak az éppen előadó kapcsolja be ezeket az eszközöket.

Az előadó hallgató az MS Teams alkalmazáson keresztül is feltölti majd az előadását a tagozatban részt vevő szakmai titkár/hallgatói zsűritag segítségével.

A bemutatót követően a zsűri értékelése után van lehetőség a hozzászólásra, szándékukat a kis kéz ikon segítségével tudják jelezni részünkre. Amikor a szakmai titkár/hallgatói zsűritag lehetőséget ad a hozzászólásra, akkor felszólítását követően kapcsolják be a webkamerát és a mikrofont. A kérdés feltétele után ismét legyenek szívesek a kamerát és a mikrofont kikapcsolni.

    3. Az eredményhirdetés elérhetősége

Létrehoztuk a 2021. évi őszi Tudományos Diákköri Konferencia ünnepélyes eredményhirdetésének MS Teams csoportját is, melyet az alábbi linken lehet elérni:

NKE – RTK – TDK Eredményhirdetés link

Az eredményhirdetés 2021. december 8-án 08.00. órakor lesz a Magyary Zoltán előadóban (500 fős), ezért kérünk minden konferencián versenyző hallgatót és konzulenseiket a rendezvény előtt a záróünnepség helyszínén, legkésőbb 07.50 óráig foglaljanak helyet az előadóban. Az ünnepséget online csatornán követők 07.55 órára jelentkezzenek be a link segítségével az MS Teams alkalmazásba, a megnyitónál már ismertetett módon.

A versenyzőknek sok sikert, az érdeklődőknek pedig tartalmas konferenciát kívánunk!

Budapest, 2021. november 23.

                                                             Tisztelettel:

             Dr. Kiss Tibor r. őrnagy                                 Horváth Hermina tű. őrnagy
                       
adjunktus                                                                tanársegéd
a Kari Tudományos Diákköri Tanács                      a Kari Tudományos Diákköri Tanács
                        elnöke                                                                      titkára